Aanleverspecificaties

Wij verzoeken u in uw bericht een duidelijke verwijzing te geven naar de betreffende ordergegevens. Als de bestanden om een of andere reden niet goed door de controle komen, wordt u hiervan per mail of telefonisch op de hoogte gebracht.

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor teleurstellend resultaat als gevolg van onjuist aangeleverde bestanden. Hierbij moet u denken aan taal en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, rasters, verlooptinten, afbeeldingen met een te lage resolutie, etc.

Emailen

U kunt uw PDF bestand ook naar ons mailen: info@drukkerijstuba.nl. Uw bestanden worden dan handmatig gecontroleerd. 

Wetransfer 

Zo kunt u grote bestanden of mappen met foto’s met ons delen, vermeld hierbij uw naam en emailadres. 

PDF

Bij het aanleveren gaat de voorkeur uit naar een certified PDF bestand. Indien u afbeeldingen gebruikt, raden wij u een resolutie van 300 dpi aan. Omdat wij weten dat dit niet altijd mogelijk is, hanteren wij een minimum van 140 dpi. Indien er afbeeldingen onder de 250 dpi in het bestand zitten worden deze automatisch verhoogd naar 300 dpi met een beter resultaat als in photoshop. Alleen moet u er rekening mee houden dat afbeeldingen onder de 200 dpi altijd slechter qua kwaliteit zijn dan afbeeldingen van de gevraagde 300 dpi.

EPS

Dit gaat voornamelijk over uw logo of ander beeldmerk van uw bedrijf. Met EPS voorkom je meestal het verschil met versie van het programma waarin gewerkt wordt.

Microsoft Word, Publisher, Excel, Powerpoint

In het Microsoft Office pakket is het mogelijk om drukbare bestanden te maken. Deze bestanden moet u aanleveren in PDF. De kwaliteit zal vaak beperkt zijn. Indien u bij de order aangeeft dat het Microsoft bestanden zijn en u vraagt naar een controle zullen wij u een druk pdf mailen van het resultaat. Bij vragen over het aanleveren van juiste bestanden mag u altijd contact op nemen.

Alle bestanden moeten worden aangeleverd met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines / contouren.

Transparanties en overdruk

Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt.
Daarnaast wijzen wij u erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moeten staan. Wanneer dit namelijk wel het geval is, bestaat er het risico dat betreffende tekst en/of beeld in het drukprocedé slecht tot niet zichtbaar zijn. Witte teksten of vlakken (en dergelijke) die op overdruk staan, zullen in zijn geheel wegvallen. (Waarschuwing: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.)

Indesign en Illustrator

In Indesign en Illustrator kunt u overdruk rechtstreeks verwijderen in het pallet  kenmerken . Transparanties kunt u in Illustrator direct afvlakken via menu  object . In Indesign maakt u een profiel aan onder het menu  bewerken > voorinstellingen transparanties afvlakken . U kiest daar de regelen (hoge resolutie), klikt op  nieuw en geeft uw bestand een naam. Zet dan de eerste schuif van 100% naar 75%. Het overige mag blijven staan en vink vervolgens in het onderste vakje complexe regio s bijknippen aan. Bevestig met  ok . Bij het exporteren naar PDF kiest u onder  advanced voor dit aangemaakte profiel.

Lijnen

Lijnen (vector) worden automatisch verhoogd tot 0,08mm indien ze dunner zijn en hierdoor zouden vervallen in het resultaat.

Full-colour

Full-colour (4/0 – 4/4) bestanden moeten altijd worden opgemaakt in CMYK. Indien PMS kleuren worden gebruikt in een full-coulor opdracht zullen wij deze zelf omzetten naar full-coulor met het juiste kleurprofiel voor het gekozen papier. De maximale kleurdekking bij full-colour drukwerk is ongeveer 340%. Wanneer u een vlak wilt voorzien van diepzwart adviseren wij u 100% zwart + 30% cyaan + 30% magenta + 30% geel toe te voegen. Bij tekst adviseren wij dit alleen te doen bij tekst groter dan 60 pnt.

PMS kleuren

Bestanden met een-, twee-, drie- of vierkleuring drukwerk moet worden opgemaakt in PMS (solid colors). Deze kleurcodes moet u meegeven in uw document.

Bestand voor drukwerk

Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. Houdt u hierbij rekening met 5 mm snijmarge/afloop aan alle zijden. We adviseren dat u binnen uw ontwerp altijd minimaal 5mm binnen het netto formaat werkt zodat belangrijke teksten en/of afbeeldingen niet kunnen komen te vervallen. Bij het snijden van drukwerk is altijd een tolerantie aanwezig, dus pas op met kaders kort langs de snijlijn.

Winkelwagen
Scroll naar boven